Via een oproep van Mensendieck Haarlem-Oost op Facebook kwam ik in contact met hen. Ze hadden een vormgever nodig voor een nieuw project van hen. Het project is een cursus om beter te slapen. Daarvoor was een nieuwe website nodig en het nodige cursusmateriaal. Maar ook een logo. Daar ben ik mee begonnen, om een logo te ontwikkelen wat een lief, letterlijk, ogend karakter had. Daarna zijn we gaan bedenken wat de website nodig zou hebben. Dit was naast een informatieve functie, ook een e-learning functie. En het moest ook voor alle aangesloten therapeuten toegankelijk zijn, om met hun cursisten te corresponderen. Achter de schermen een behoorlijke database dus.

Ze wilden heel graag een custom-design en dan kom ik al snel uit op Drupal. Samen met webdeveloper Bram Linssen en Evelien en Manon van de praktijk zijn we tot een prachtige vormgeving gekomen van de website. Na inloggen komen de cursisten terecht op een e-learning omgeving, waar al het cursusmateriaal beschikbaar is. Voor therapeuten is er een uitgebreidere inlog-site beschikbaar, waar ze ook folders van SlaapSlim kunnen bestellen met de eigen praktijkgegevens erop. In mijn inbox volgt dan een automatische mail met die gegevens, waarna ik de folder voor de therapeut opmaak en opstuur.

De kracht in deze website is de rust, de ruimte die het uitstraalt, met aan de achterkant een solide basis van data. Bekijk de website op www.slaapslim.nu

SlaapSlim. Logo, cursusmateriaal en website